Leerzame STO masterclass voor Varietas scholen

De Egbertusschool uit Almelo en De Schakel uit Vroomshoop volgen masterclass groeien en bloeien
2/10/24
Masterclass
7 werelden van techniek
Jeroen Kleinsman
Jeroen Kleinsman
jkleinsman@zone.college
Marc-Jan Hengstman
Marc-Jan Hengstman
mjhengstman@zone.college
Deel dit artikel

De leerlingen van de Egbertusschool uit Almelo en De Schakel uit Vroomshoop hebben onlangs deelgenomen aan de Masterclass Groeien en Bloeien, georganiseerd door STO Almelo e.o (bij het Zone.college). Na het volgen van de masterclass op het Zone.college stond een bezoek aan het innovatieve bedrijf Emsflower in Emsbüren op het programma.

De dag begon vrolijk met veel gezelligheid tijdens de busreis naar Emsbüren. Bij aankomst werden de klassen hartelijk ontvangen en ieder kreeg een eigen begeleider toegewezen voor de rondleiding door het complex.

Er was veel te zien, waaronder een vlinder- en insectentuin met diverse plantensoorten. Toch waren het vooral de kassen die de meeste interesse wekten. Hier kregen de leerlingen uitleg over vernieuwende manieren van plantenteelt, zoals sla die drijft op water en tomatenplanten die groeien op steenwol. Ook kwamen de leerlingen bekende technieken tegen zoals de vochtmeters en druppelaarsystemen waar ze tijdens de masterclass over hadden geleerd.

Een van de hoogtepunten van de rondleiding was het bezoek aan de productiehallen. "Juf, die karretjes rijden helemaal uit zichzelf!" riepen de leerlingen enthousiast. Ze waren onder de indruk van de geautomatiseerde processen, waarbij karren vol planten zelfstandig naar de vrachtwagens werden gebracht en robots nauwkeurig kleine stekjes in potjes plaatsten.

"Juf, die karretjes rijden helemaal uit zichzelf!"

De excursie naar Emsflower bleek een groot succes en bood de leerlingen een waardevolle kijk op moderne tuinbouwtechnieken en automatisering. Het bezoek sloot perfect aan bij de lesstof van de masterclass en liet de leerlingen zien hoe theorie in de praktijk wordt gebracht.

Meer weten over de masterclass? Klik hier

No items found.
Jeroen Kleinsman
Jeroen Kleinsman
jkleinsman@zone.college
Marc-Jan Hengstman
Marc-Jan Hengstman
mjhengstman@zone.college
Deel dit artikel